SoZorg is…

Wat is SoZorg...

SoZorg biedt begeleiding in woongemeenschappen waar mensen voor korte of langere tijd terecht kunnen. In de woongemeenschappen is de begeleiding in handen van deskundige hulpverleners die vaak als kernbewoner onderdeel zijn van de woongemeenschap. In de woongemeenschappen kunnen mensen terecht met of zonder een indicatie voor zorg. Voor mensen met een indicatie voor zorg, wordt de zorg vergoed vanuit de WMO (zie indicatiecriteria). Mensen zonder een indicatie voor zorg betalen naar draagkracht een eigen bijdrage in de begeleidingskosten.

De woongemeenschappen van SoZorg zijn christelijke woongemeenschappen. Sozo is het woord dat in de oorspronkelijke tekst van de Bijbel gebruikt wordt voor redding, genezing, bevrijding, herstel en compleet worden. Bij SoZorg brengen we de Bijbelse visie op redding en genezing in de praktijk.Samen

Bij SoZorg kiezen mensen om er met elkaar en voor elkaar te zijn. We geloven dat het voor jouw groei en herstel van belang is dat je deel kunt uitmaken van een gezonde en liefdevolle gemeenschap waarin je kunt geven en ontvangen. Bij SoZorg bouwen we zulke gemeenschappen in nauwe samenwerking met lokale kerken.

Op de pagina 'Doe Mee' lees je wat SoZorg voor jou en jij voor SoZorg kunt betekenen.

Huidige gemeenschappen

SoZorg heeft inmiddels woongemeenschappen in Gorinchem, Giessen, Gouda en Terneuzen en zal ook op andere plaatsen woongemeenschappen starten.

Klik op de woongemeenschappen hieronder voor meer informatie:

DSC_1787Giessen
zuster1Gorinchem
4Gouda

Aanmelden voor zorg

Voor vragen over het zorgaanbod en de intakeprocedure kunt u een email sturen aan intake@sozorg.nl. Aanmelden kan via de link hieronder.

Lees ook onze insluitingscriteria.